[slicer-users] Slicer volume loading issues

Kyzyl Herzog kyzylh at gmail.com
Fri Jan 29 14:30:51 EST 2010


Hello all,

I'm very new to Slicer (3.4.1.0, win32). I've been attempting to load MRI
volumes of various formats, with no luck. I assume I'm just doing something
wrong, but I haven't been able to solve my problem via the documentation. I
want to load my data set (I have my data in many formats) in this order of
preference:

1. Straight binary PAR/REC files from a Philips scanner; uint16, little
endian byte order, no header (this seems unrealistic ;-)
2. Directory organized image sequences (i. tiff, ii. png, iii. jpg, iv.
whatever else)
3. DICOM volumes (lower preference because I only have my earlier patient
data in this format)

So far I have only been able to load (File->Add Volume) the tiff sequences.
However, the image is displaying as a binary mask (just black and gray),
although the histogram and data type (unsigned short) say otherwise. When I
attempt to load the DICOM volumes, it parses the directories but doesn't
produce a tree, and won't load ('Apply').

I'm sure I'm just missing something simple, but any help would be
appreciated.

FYI: I'm attempting to load sets of 8 DTI images (256x256x12) and 75 DCE
images (256x256x12).

Thanks,
Kyzyl
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://massmail.spl.harvard.edu/pipermail/slicer-users/attachments/20100129/742fd445/attachment.html>


More information about the slicer-users mailing list