[slicer-users] problem starting with OSX 10.5.8

Aryeh Weiss aryeh at cc.huji.ac.il
Tue Sep 28 12:58:04 EDT 2010


I already tried "falling back" to one version previous, without success.
It would be awkward to keep trying previous versions one by one, but if 
you have a particular version to suggest, I will be happy to try it.

Alternatively, perhaps you can send me a known good file, and tell me 
where to place it. If the error is unchanged, then we know something is 
wrong with the search path to this file, and there is  a similarly named 
file buried somewhere else.

--aryeh

On 9/28/10 4:26 PM, Steve Pieper wrote:
> That is very curious - sorry you are having trouble.  The report of the
> first 8 bytes of the file does not match the version I extracted. We
> could dig in more on that file, but maybe another idea would be to test
> if a different version of slicer works on your machine?
>
> -Steve
>
> On 09/28/2010 09:31 AM, Aryeh Weiss wrote:
>> Thanks again for your reply.
>>
>> I downloaded again and extracted.
>>
>> Same problem -- here is the output:
>>
>> Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86 amw$ ./Slicer3
>> Setting up launch environment...
>> dyld: Library not loaded:
>> /Users/hayes/Slicer-3-6/Slicer3-lib/Insight-build/bin/libITKFEM.3.18.dylib
>>
>> Referenced from:
>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/bin/Slicer3-real
>> Reason: no suitable image found. Did find:
>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/lib/InsightToolkit/libITKFEM.3.18.dylib:
>>
>> unknown file type, first eight bytes: 0x00 0x00 0x00 0x00 0xA4 0x87 0xFF
>> 0xBF
>>
>> Launch
>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/bin/Slicer3-real
>> returned with error: child killed: trace trap
>>
>> CHILDKILLED 17052 SIGTRAP {trace trap}
>> _X11TransSocketINETConnect() can't get address for
>> /tmp/launch-fpSStT/org.x:6000: nodename nor servname provided, or not
>> known
>> Error displaying error in a popup: couldn't connect to display
>> "/tmp/launch-fpSStT/org.x:0"
>>
>> --aryeh
>>
>> On 9/28/10 1:46 PM, Steve Pieper wrote:
>>> Hmmm -- interesting - it looks like that library file got corrupted
>>> during the download/extraction process somehow. The file
>>> lib/InsightToolkit/libITKFEM.3.18.dylib should exist and have a size of
>>> 984296 bytes. Maybe try re-downloading and extracting?
>>>
>>> -Steve
>>>
>>> On 09/27/2010 11:36 PM, Aryeh Weiss wrote:
>>>>
>>>> Thank you for your reply. Here is the error message when I run from the
>>>> top of the tree:
>>>> aryeh-weisss-macbookpro52-2:Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86 amw$
>>>> ./Slicer3
>>>> Setting up launch environment...
>>>> dyld: Library not loaded:
>>>> /Users/hayes/Slicer-3-6/Slicer3-lib/Insight-build/bin/libITKFEM.3.18.dylib
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Referenced from:
>>>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/bin/Slicer3-real
>>>> Reason: no suitable image found. Did find:
>>>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/lib/InsightToolkit/libITKFEM.3.18.dylib:
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> unknown file type, first eight bytes: 0x00 0x00 0x00 0x00 0xA4 0x87
>>>> 0xFF
>>>> 0xBF
>>>>
>>>> Launch
>>>> /Users/amw/Desktop/Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86/bin/Slicer3-real
>>>> returned with error: child killed: trace trap
>>>>
>>>> CHILDKILLED 16672 SIGTRAP {trace trap}
>>>> _X11TransSocketINETConnect() can't get address for
>>>> /tmp/launch-fpSStT/org.x:6000: nodename nor servname provided, or not
>>>> known
>>>> Error displaying error in a popup: couldn't connect to display
>>>> "/tmp/launch-fpSStT/org.x:0"
>>>>
>>>> --aryeh
>>>>
>>>> On 9/27/10 11:17 PM, Steve Pieper wrote:
>>>>> p.s. the 3.6.1 binary from 2010-08-20 does work on my intel mac
>>>>> running
>>>>> 10.5.8...
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 09/27/2010 04:52 PM, Steve Pieper wrote:
>>>>>> Hi Aryeh -
>>>>>>
>>>>>> You shouldn't need to set any variables if you run the Slicer3
>>>>>> executable at the top level of the extracted archive. What error
>>>>>> message do you get?
>>>>>>
>>>>>> -Steve
>>>>>>
>>>>>> On 09/27/2010 03:12 PM, Aryeh Weiss wrote:
>>>>>>> I just downloaded Slicer3, but it cannot start because it cannot
>>>>>>> find
>>>>>>> the dylibs.
>>>>>>>
>>>>>>> I found this problem mentioned in earlier posts, but I cannot
>>>>>>> solve it
>>>>>>> from those posts.
>>>>>>> One previous post mentions a setup shell script SlicerSetup.sh (or
>>>>>>> similar), but this does not exist anywhere in my
>>>>>>> Slicer3-3.6.1-2010-08-20-darwin-x86 directory tree.
>>>>>>> I tried setting DYLD_LIBRARY_PATH, but I cannot seem to get it
>>>>>>> right --
>>>>>>> something always eventually fails.
>>>>>>>
>>>>>>> Any ideas on this would be most appreciated -- it looks like a nice
>>>>>>> package, but so far I cannot even launch it.
>>>>>>>
>>>>>>> --aryeh
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> slicer-users mailing list
>>>>>> slicer-users at bwh.harvard.edu
>>>>>> http://massmail.spl.harvard.edu/mailman/listinfo/slicer-users
>>>>>> To unsubscribe: send email to
>>>>>> slicer-users-request at massmail.spl.harvard.edu with unsubscribe as the
>>>>>> subject
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>
>>
>


-- 
Aryeh Weiss
School of Engineering
Bar Ilan University
Ramat Gan 52900 Israel

Ph:  972-3-5317638
FAX: 972-3-7384051




More information about the slicer-users mailing list